Alguns experts alerten dels perills que pot comportar la sistematització de la identificació biomètrica de les cares

El reconeixement facial ja permet volar sense treure el passaport, pagar sense targeta i desbloquejar el mòbil sense posar-hi el PIN. O sigui, fa guanyar temps. A diferència d’altres sistemes d’identificació, com el DNI o les empremtes dactilars, aquesta tecnologia transforma els rostres -la distància entre les pupil·les, la posició del nas i la longitud entre les comissures dels llavis, per exemple- en dades universals, permanents i intransferibles. Tot, per mitjà de la intel·ligència artificial.

Llegeix l’article complet a l’ARA Balears.

Foto: Un oficial de la Duana dels Estats Units assisteix a un passatger que se sotmet a un escaneig facial abans d’agafar un l’avió. Houston International Airport. 12 de febrer del 2018. Autora: Donna Burton. Flickr.

2 Replies to “Reconeixement facial: una tecnologia que avança malgrat els emperons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.