La tecnologia mou els fils del món i ho condiciona tot: les relacions socials, la política, la salut, la feina, la sobirania, la llibertat, el coneixement, les dades que cedim i també les que ens prenen sense el consentiment explícit. Però la complexitat dels conceptes i l’excés d’informació ens han convertit en agents passius de la tecnologització, que amb prou feines topa amb la llei, les crítiques informades i els posicionaments ètics. Per això, entendre la tecnologia és urgent si volem defensar els nostres drets, plantejar les preguntes encertades i participar en un debat públic que no acaba de produir-se.

La Tecnòloga explora el present i el futur en una revista digital. Informa de l’actualitat tecnològica amb un llenguatge planer i analitza a fons de la transformació accelerada del planeta. Ho fa en català per oferir una mirada a l’era digital en la nostra llengua. I volem que, a més, aquesta mirada sigui clara, assequible i plaent. Per això, publiquem notícies d’àmbit local -centrades en els territoris de parla catalana- i internacional, reportatges, entrevistes, algunes respostes i moltes preguntes, aclariments de conceptes, esdeveniments destacats, crítica, cultura, filosofia i molt més.

Carles Sala

Enginyer de Software i científic de dades. El 2016 va fundar una empresa de recerca en Intel·ligència Artificial i actualment és investigador del Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Anna Schnabel

Filòsofa de formació i periodista de professió especialitzada en la comunicació tecnològica. Ha informat prèviament de l’actualitat judicial, social i cultural des del diari ARA Balears i IB3 Televisió.