Es multipliquen els nòmades digitals, treballadors amb portàtil i sense residència fixa que viuen als indrets més atractius del planeta

Fred Joho viatja pel món treballant com a usuari remot. Té passaport francès, però s’identifica com a nòmada digital. És autònom i supervisa una web d’apostes esportives des de qualsevol punt del planeta. “Les úniques coses essencials per a mi són la crema de cacauet i l’ordinador”, diu fent broma. Però també ho és la connexió a internet, que li permet escollir segons el clima: “M’he decantat sempre per la mar”, diu, i confessa que se sent molt atret per les Illes. Ha viscut a Jersey, l’illa banyada per la costa de Normandia. També ha passat dos mesos a Creta (Grècia), i mig any a Eivissa. Després, s’ha estat a l’Arenal un mes i mig, allotjat a Bed and Desk: el primer espai de les Balears i de tot Espanya que ofereix als nòmades digitals un lloc compartit de treball i residència. Amb Joho, a l’agost hi feien vida una desena de persones més que, com ell, evoquen la idea més romàntica del viatger. Més de la meitat conta que no té casa fixa i quasi tots van d’un país a l’altre amb un ordinador sota el braç. La seva idea bàsica, com repeteixen, és “treballar amb llibertat”.

Llegeix el reportatge complet a l’ARA Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.