El grup hacktivista Anonymous acusa el Departament de la Policia de Minneapolis de “brutalitat policial reiterada” arrel de l’assassinat, el passat 25 de maig, del nord-americà de pell negra George Floyd. Des d’aleshores, les protestes s’han multiplicat als EUA sota la consigna de Black Lives Matter (Les Vides Negres Importen), enmig d’un escenari tocat per una crisi sanitària, econòmica i social que s’acarnissa amb els més desfavorits i la comunitat negra. En el marc d’aquest caos, Anonymous ha irromput a l’escena advertint que farà públic el registre de crims policials de la base de dades de les forces de seguretat dels Estats Units.

Derek Chauvin és el nom de l’agent que, amb el genoll, pressionà durant vuit minuts el coll de Floyd durant l’arrest, mentre dos policies més li aixafaven l’esquena i la víctima cridava amb desesperació que no podia respirar. Tres dies després que el vídeo dels fets s’escampés per les xarxes socials, Chauvin va ser detingut i acusat d’homicidi. Però els hacktivistes no creuen que es faci justícia. Així, en un vídeo a Facebook, un narrador anònim qualifica al cos policial d'”organització corrupta que imparteix justícia” i, a continuació, adverteix que “exposarem els seus crims al món”. A més, acusa el Departament de la Policia de la ciutat de Minneapolis de tenir un “historial terrible de violència i corrupció” i assegura que “193 persones han estat assassinades per la policia de Minnesota”.

Anonymous Message To The Minneapolis Police Department

So it begins …

Geplaatst door Anonymous op Donderdag 28 mei 2020

L’assassinat de Floyd s’ha convertit en la gota que ha fet vessar el got de la indignació per la violència policial que ha segat la vida a tanta gent racialitzada. Tal com ho recull el New York Times, també hi ha el cas recent d’Eric Garner, que va morir després de ser detingut el 2014 a Nova York per vendre cigarrets sense l’acreditació corresponent; o el de Michael Brown, assassinat després d’una topada amb la policia per caminar per la calçada, sense anar per la vorera; i ara Floyd, per un suposat bitllet de 20 dòlars que, segons un comerciant, hauria volgut fer servir per comprar tabac. I en són molts més.

L’amenaça d’airejar els draps més bruts de la policia de la capital de Minnesota no ha estat, però, l’única intervenció d’Anonymous en l’assumpte. Després de publicar el vídeo, van eliminar la pàgina web de la Policia de Minneapolis i van hackejar algunes ràdios de la Policia de Chicago tot fent sonar la cançó ‘Fuck tha Police’, del grup de rap NWA, que critica el racisme policial.

Hores més tard, el col·lectiu acusava a Twitter Donald Trump d’haver estat implicat en la xarxa d’explotació sexual de menors del magnat Jeffrey Epstein, que teòricament va suïcidar-se a la presó abans de ser jutjat. “Vareu fer matar a Jeffrey Epstein per a encobrir la vostra història de violació i tràfic de nens”, piulava Anonymous amb un enllaç a un document titulat ‘El Petit Llibre Negre de Jeffrey Epstein’, del febrer del 2015, on es donen a conèixer els noms de persones que, presumptament, van pertànyer a una xarxa de tràfic de menors. A la llista hi apareixen els noms de l’exdona i la filla del president: Ivana i Ivanka Trump. Cal tenir en compte, això sí, que l’autenticitat d’aquest document mai s’ha demostrat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.